Pitkästä aikaa pari kirja-arvostelua! :)

Annamari Marttinen: Valkoista pitsiä, mustaa pitsiä

P1030391.jpg

Esikoisromaani, joka herättää ajatuksia. Tai ainakin niin minulle kävi kun luin tätä kirjaa. Inari ja Anton rakastuvat ensi silmäyksellä ja aloittavat uuden, yhteisen elämän. Aluksi kaikki on ihanaa, kunnes toisen lapsen synnyttyä Inari on muuttunut kansitakkimammaksi, jolle tärkeintä on lapset, lapset ja lapset. Anton kaipaa entistä Inaria ja kaivatessaan tapaa Marjan. Kolmiodraaman pyöriessä kirjalija kuvaa kaikkien osapuolien tunteita ja ajatuksia. Välillä ajatukset saavat jopa lukijan niskakarvat pystyyn, ainakin tämmöisen lapsettoman ja ei-niin-pitkälle-edenneen lukijan! Lopulta kuitenkin kaikkeen löytyy vastaus, joka huojensi minua suuresti! ;)

Martin Page: Kuinka minusta tuli tyhmä

P1030394.jpg

Hulvattoman hauskaa lukemista! :) Kirjan takakansikin sen jo kertoo: "Jos et mielestäsi ole onnellinen tai sinulla on tylsää, tartu tähän kirjaan heti!"

Nuoren kirjailijan kirjoittama kirja kertoo pariisilaisesta Antoinesta, joka älykkyytensä takia on jäänyt paitsi elämän tavanomaisimmista iloista ja onnesta. Hän päättää ystäviensä vastusteluista huolimatta ryhtyä tyhmäksi, keinolla millä hyvänsä. Tyhmyys ei kuitenkaan ole ihan helppoa ja Antoinen on löydettävä uusia keinoja pysyä tyhmänä. Onnella (ja ehkä älykkyydelläkin) Antoine saavuttaa päämääränsä.