Toinenkin BC-tempaus täytyy esitellä: Lauseenmitalla III. Tämä toimii samalla tavalla kuin Sikasäkkikin, mutta nyt kirjat valitaan ensimmäisen lauseen perusteella. Lauseenmitalla IV on jo lähtenyt käyntiin, mutta tässä kirjoja aikaisemmalta kierrokselta:

Jim Dodge: Fup

Mitä tapahtuu kun kärttyinen vanha ukko ottaa luokseen maatilalle asumaan tyttärenpoikansa? Oikein hyvin he toimeen tulevat. Siinä missä Jake-vaari on ärhäkkä, isokokoinen Kirppu-poika on lempeä. Jake-vaari keskittyy tislailemaan väkevää viskiä vanhalla intiaanireseptillä ja Kirppu puolestaan rakentaa intohimoisesti aitoja. Aidanrakennusintoa ei häiritse edes karjan puute. Eräänä päivänä Kirppu tuo kotiinsa sorsanpoikasen, joka saa nimekseen Fup. Fupista kasvaakin oikein komea naarassorsa, joka pitää talossa jöötä. Kiva ja sympaattinen pikku tarina, suosittelen ehdottomasti! Kirja kestäisi usemmankin lukukerran, mutta laitoin sen jo seuraavalle lukijalle!

Isabel Allende: Henkien talo

Tämä kirja saapui minulle tuunattuna, ts. ilman alkuperäisiä kansilehtiä ja kannet on koristeltu muuten vaan. Tämä siis tarkoitti myös sitä, että takakannesta ei pystynyt lukemaan mistä kirjassa kerrotaan. Vailla minkäänlaisia ennakko-odotuksia, se on välillä ihan virkistävä tapa aloittaa kirja. Tämä on tarina Clarasta ja hänen elämästään, siihen liittyvistä henkilöistä ja värikkäästä elämästä. Mielenkiintoinen ja kaunis tarina. Tässä on taas sellainen kirja, jota ei malttaisi laskea käsistään ennen kuin se on luettu kannesta kanteen. Loistavaa kerrontaa, mukaansatempaavia tapahtumia ja ennenkaikkea hersyvän ihania henkilöhahmoja!

Geraldine Brooks: Year of Wonders

Tämä kirja on saapunut ja odottaa hyllyssäni aikaa, jolloin ehdin sen avaamaan. 

Lucy Maud Montgomery: Sininen linna

Suosittujen Anna-kirjojen kirjoittajan tarina 29-vuotiaasta Dossista, joka ei ole koskaan ollut miesten suosiossa. Äiti ja lähisuku ovat jo aikoja sitten todenneet, että Doss päätyy vanhaksipiiaksi ja peli on menetetty. Doss tunteekin olevansa kotonaan tukahdetettu ja vankina omassa elämässään. Lääkärillä käydessään Doss saa kuulla huonoja uutisia; hänellä on elinaikaa enää muutama kuukausi. Doss salaa sairautensa perheeltään ja lähtee hoitamaan sairasta lapsuudenystäväänsä. Kirja oli ihan viihdyttävä ja romanttinen, mutta en pitänyt loppuratkaisusta. Toki kirja on vanha ja heijastelee aikaa, jolloin se on kirjoitettu, mutta jotenkin jäin kaipaamaan kirjailijan vastuuta tekstistään.