Ah, yksi kesän kohokohdista on ehdottomasti opiston Väriä luonnosta -kurssi. Voiko olla hauskempaa, kuin kerääntyä samanhenkisten naisten kanssa metsään hääräämään patojen keskelle? Eilen ilmoittauduin mukaan jo ensi vuoden kurssillekin, ei tätä voi jättää väliin!

Esivalmistelut tälle kurssille ovat tietysti aikaavieviä, varsinkin kun ei tajua ostaa lankoja valmiiksi vyyhdeillä. Sitten vielä vyyhdit haltialankoihin kiinni, punnitsemiset ja muut merkitsemiset. Yritäpä vielä tehdä kaikki silloin kun kissat ovat päiväunilla! Ei onnistu, varsinkaan jos perheeseen kuuluu yksi pentuasteella oleva elukka, joka ei todellakaan nuku silloin kun on jotakin hauskaa tekemistä! Selvisin kuitenkin, vyyhdit vain hieman sekaisin.

Lankana oli mukana luonnonvalkeaa Tico Ticoa (75% villaa, 25% polyamidia, puikkosuositus 2,5), valkoista, vaalean harmaata ja harmaata 7veikkaa (75% villaa, 25% polyamidia, puikkosuositus 4), SandnesGarn Easya (100% merinovilla, puikkosuositus 8-9) ja ikivanhaa Samosta. Kankaina oli bourettesilkkiä, Ikean halpaa valkoista pellavaa ja silkki-sekoitehuivi. Lisäksi vielä viimeisenä päivänä piti mukaan napata vanha, jo kertaalleen värjätty poncho ja nakata sekin pataan...

Ihania herkkuja meillä olikin keitettäväksi; haavan keltajäkälää, lepän kuorta, jättiläisangervoa...

Ensin langat ja kankaat puretettiin, samalla keiteltiin liemiä kovimmista materiaaleista. Nämä saivatkin muhia yön yli niin että aamulla padasta löytyi hyvät värit ja mäskit.

Kun liemet on siivilöity, voidaan aloittaa varsinainen värjäys. Lankojen pataanlasku on aina yhtä juhlallista! Voimakkaimmat värit tarttuvat jo ensikosketuksella.

Ja kontaktivärjäyksiä! Voi miten herkullisia!

Kun viimeisetkin langat on nostettu padasta ja leiri siivottu, pääsee nauttimaan ihanasta väriterapiasta! 

Tällainen laatikollinen oli kotiinviemisinä tällä kertaa: