Olen innostunut taas kotikosmetiikasta. Olen vuosia sitten tehnyt erittäin hyvää huulivoidetta ja nyt olen tehnyt pienen aluevaltauksen myös saippuan puolelle. Ensimmäiset saippuani tein jouluna, ne ovat nyt saaneet kypsyä rauhassa ja saavat vielä kovettua sen aikaa kun käytän vanhaa saippuaa pois.

Nyt kuitenkin tuli tarve kokeilla lisää saippuareseptejä ja rohkeasti kokeilin myös tuoksuöljyjä. Voi miten huumaavia tuoksuja!Vadelmaa, pionia, teepuuta...

Samalla kaivelin kaapista myös hibiscus -teen ja tein siihenkin saippuaa. Kaunis punainen väri vaihtui lipeän tavattuaan merkillisen vihreäksi. Jos olisin ollut lankoineni värjäyspadan äärellä, en olisi yllättynyt yhtään pH-muutoksen tuomasta värimuutoksesta, mutta keittiön tiskialtaan äärellä se yllätti! smileyHeti kyllä tajusin mistä on kyse, jännäsin kyllä saippuan lopullista väriä...Loppujen lopuksi väristä tuli kermatoffeen ruskea eikä tuoksukaan niin paha ollut enää muutaman päivän jälkeen. Mielenkiinnolla odotan, kumpi näistä saippuaresepteistä on parempi!