Uusi Lauseenmitalla -kierros pyörähti käyntiin jo kesällä ja nyt kaikki "pussista" nappaamani kirjat ovat saapuneet, osa on jo luettukin. Pidemmittä puheitta, nämä valitsin kirjan ensimmäisen lauseen perusteella:

Scott Westerfeld: Niin eilistä

Koen ilmeisesti jotakin kummallista alitajuista tarvetta lukea nuorten kirjoja, koska valitsin tämän kirjan. Ensimmäisen lauseen (Meitä on kaikkialla) perusteella odotin jotakin aivan muuta kuin tarinaa kahdesta trendikkäästä ja coolista nuoresta, jotka ajautuvat uskomattomaan seikkailuun löydettyään maailman täydellisimmät kengät. En ole juurikaan kiinnostunut muodista (paitsi silloin kun totean että kaupat ovat taas väärällään aivan kammottavia värejä ja materiaaleja) ja siksi yllätyinkin miten tiiviisti kirja piti minua otteessaan. Tarina on hyvin ja hauskasti kirjoitettu ja pidin paljon sympaattisista päähenkilöistä. Voi miten suloisia! Mielelläni olisin lukenut pidempäänkin, ehkä voisin lisätä muutaman Westerfeldin kirjan toivelistalleni.

N. R. Syme: Se on tietysti Petteri

Tämä oli toinen nuortenkirja minkä nappasin, mutta tämäpä onkin vähän vanhempaa tuotantoa. Kyseessä oli nimittäin aikamoisen vanha painos, jonka takakannessa oli jopa suositus "10-16 -vuotiaille pojille". Hurmaavaa! Tarinan päähenkilö on teini-ikäinen Petteri, jonka suku on täynnä enemmän ja vähemmän menestyksekkäitä keksijöitä. Niinpä myös Petteri on keksijä, ja vieläpä oikein nerokas sellainen! Apurinsa kanssa hän rakentaa mm. rakettiauton ja sukelluskellon, mutta aina ei kaikki mene aivan nappiin. Luvassa onkin kiperä tilanne jos toinenkin, mutta näppäränä poikana Petteri keksii aina sopivan ratkaisun. Hauskaa lukea välillä vähän vanhempaa kirjallisuutta, mutta sopivan kevyttä kuitenkin! Vanhojen kirjojen teksti on muuten todella sympaattista kaikkine teitittelyineen ja muine kohteliaisuuksineen!

Ursula K. Le Guin: The Lathe of Heaven

Kirja on saapunut ja odotan jonkinlaista inspiraatiota sen lukemiseksi. Se on sci-fiä, joten pelottaa! Siskon mies kyllä vakuutti, että kirja on lukemisen arvoinen.

Kaarina Helakisa: Lumikki Valkonen

16-vuotias Milja "Mikki" Valkonen muuttaa Tampereelta Helsinkiin ja tutustuu siellä musikaalisen poikajoukkoon, joka ottaa Mikin mukaan bändiinsä. Musiikkitouhujen lisäksi Mikin elämää sekoittavat parantolassa oleva äiti ja sinkkunainen Leea, joka piirittää Mikin isää. Tässä hullunmyllyssä Mikki luovii eteenpäin kertoen oman näkökulmansa asioista. Kirja on hauskasti kirjoitettu, päiväkirjamaisesti tai kirjeiden muodossa. Ihastelin teinislangin monipuolisuutta, nokkeluutta ja oivaltavuutta, ilmeisesti itselleni (ja teiniaikaisille ystävilleni) oikeinkirjoitus oli taottu niin lujaa selkärankaan ettei tullut mieleenkään väännellä sanoja näin rikkaasti!