Viime tiistaina Tampereen Keskustorille saapui Ranskalainen Herkkutori. Se on saavuttanut suuren suosion Helsingissä ja nyt myös me pääsemme nauttimaan ranskalaisista ihanuuksista. Ihan oikeasti Ranskasta saapuva Team Fantastique –ryhmä myy torilla muun muassa maukkaita juustoja, makkaroita, leivonnaisia, oliiveja ja mausteita. Team Fantastique koostuu reilusta kymmenestä kauppiaasta, joiden autoista voi ostaa vastaleivottua leipää ja croissantteja, tuoksuvia mausteita, makeisia ja kuivattuja hedelmiä sekä erilaisia pateita, piiraita ja säilykkeitä sekä käsintehtyjä saippuoita. Ryhmän mukana Keskustorille saapuu muun muassa kaksi leipuria ja 16-metrinen leipomoauto uuneineen, sääli vain että eilen kun torilla vierailimme, ei leipätuotteita ollut kaupan.

Paljon oliiveja ympäri Eurooppaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, artisokkia ja marinoituja valkosipuleita.

Laaja valikoima erilaisia ja erimerkkisiä juustoja ympäri Ranskaa.

Saippuaa ja laventelia Provencesta, käsin tehtyä saippuaa Marseillesista.

Lisäksi tarjolla pashmina- ja punontatuotteita Ranskan saarilta, koruja ja muotilaukkuja Pariisista, kuivattuja herkkuja, makkaroita, pateita ja leikkeleitä Auvergnen alueelta, ohukaisia, makeisia, kuivattuja hedelmiä, toffeita... Jos nälkä yllättää, grillistä saa toulousen- ja merguezin makkaraa, sipulia ja tuoreita patonkeja sekä sinappia.

Hintatasosta sen verran, että kannattaa katsoa mitä ostaa ja mihin hintaan. Esim. kissanpään kokoiset suussasulavat toffeet maksoivat 2,50 €/100g (25€/kg). Nuo toffeet olivat kyllä hintansa väärti! Kuitenkin esim. kuivatut hedelmät maksoivat 4€/100g (40€/kg) kun ne eräässä nimeltämainitsemattomassa irtomyyntikaupassa maksavat 11€/kg. Torilla vallitsi ihana, rento ja aurinkoinen markkinatunnelma, myyjät olivat sympaattisia ja saivat hymyn huulille. Mutta markkinamies on markkinamies; jos et erikseen pyydä vain pientä pussillista oliiveja, hän kauhaisee pussiin koko kauhallisen ja kassalla huomaat omistavasi kilokaupalla maustettuja oliiveja ja kukkarosi kevenevän kohisten! Me ostimme pienen pussillisen chilillä maustettuja mustia oliiveja, ehdottoman hyviä!  

Vielä ehtii hakemaan ihanuuksia, tori on avoinna joka päivä kello 12.00-18.00 15.8.2011 asti.