Vuosi vaihtui ja on aika tutkiskella taas viime vuonna tekemiäni lupauksia ja tehdä uusia. En kyllä mitenkään tosissani ota näitä uuden vuoden lupauksia, ne jos mitkä on tehty rikottaviksi! Tai ainakin taivutettaviksi...

Viime vuonna tein uljaita lupauksia koskien mm. keskeneräisiä töitä, kurssitöitä, materiaalihankintoja ja kuntoilua. Kuten jo totesin, minkäänlaisia seurauksia unohtuneista lupauksista ei ole ollut, joten en ota paineita selittelystä. Ihan kaikki keskeneräiset työt eivät ole vieläkään nähneet päivänvaloa, nurkassa odottaa kasa farkkuja odotellen korjausta (onkohan mulla yksiäkään täysin ehjiä farkkuja kaapissa?), kurssityöt ovat edenneet täsmälleen samalla tavoin kuin viime vuonnakin ja mitä kaikkea muuta.

Mutta mielen virkistykseksi tässä uusia lupauksia uudelle vuodelle. Kuvissa muuten Vieno Valkoinen, joka päätti kukkia taas vuoden pimeimpänä aikana. Kukinnan hän aloitti jo itsenäisyyspäivän tienoilla eikä into näytä loppuvan. Kohta hän saa taas seuraa Hullusta Gerberasta, sekin näyttää pitävän pimeällä kukkimisesta. Mikä mun viherkasveja vaivaa, niiden pitäisi olla nukkumassa!

Käsityöaiheiset lupaukset:

1) Minulla selkeästikin löytyy jonkinlainen oppimiskäyrä näiden lupauksien suhteen, joten tiedän että "keskeneräiset täytyy viimeistellä" -tyyppinen lupaus ei toimi. Siksi lupaankin, että en ota paineita keskeneräisten töiden loppuun saattaamisesta ja viimeistelystä. Saatan jopa hyväksyä sen, että jos joku työ tosiaan tökkii, sen saa purkaa! Hurjaa!

2) Pidän kuitenkin yhä kiinni periaatteesta, että en osta uutta materiaalia ellei ole ihan pakko. Pakottavia tarpeita saan kuitenkin haalia vapaasti. Pakottaviksi tarpeiksi lasketaan myös esim. heräteostokset. Niin ja tietysti kaikki mitä hankin Tallinnan aarreaitoista.

3) Ryhdistäydyn valmiiden töiden kuvaamisessa ja blogittamisessa. Nytkin on pari juttua ollut pitkän aikaa valmiina, mutta en ole saanut aikaiseksi kuvata ja blogata.

4) En tänäkään vuonna osallistu Salaisiin Ystävä-rinkeihin. Ai miksikö? Koska aina kun menen ostamaan lankaa tai tarvikkeita ystävälleni, mukaan tarttuu myös jotakin omiin varastoihin. Ystävän lahjat maksavat aina juuri sen verran, että kun lisään sen minua eniten miellyttävän lankakerän hinnan ostoksiin, saan kanta-asiakaskorttiin leiman ja hyvän mielen. Muutenhan sinne kauppaan olisi ihan turha mennä ostamaan mitään jos ei aio leimoja kerätä!

Bookcrossing-lupaukset

1) Pienennän luettavien kirjojen pinoani aktiivisesti. Vapautan myös jo luetut kirjat tavalla tai toisella; jos kirja ei ole kenenkään toivelistalla, se vapautuu villisti.

2) Kirjaan ylös kaikki ringit, säteet ja muut tempaukset mihin osallistun. Ei tule pakottavia kirjoja postiluukusta kun on edes vähän tiedossa mitä kirjoja on tulossa ja milloin.

Muut lupaukset:

Yritän ryhdistäytyä kuntoilun ja urheilun suhteen. Koko syksynä olen tosi harvoin käynyt salilla, mutta väsymys on ollut kova. Ei ole mikään satunnainen tekosyy, terveydenhoitajani olisi varmasti heristänyt sormeaan jos olisin sännännyt uuvuttavan päivän päätteeksi vielä salille puhtaasta velvollisuuden tunteesta. Jos ei salille jaksa, niin sitten vaikka kävelylle tai kotona tehtyä keppijumppaa.