... sen kokki peittää persiljalla. Olettehan te tuon kuulleet? Tässä tapauksessa se ainakin pitää kutinsa. Olin taas viikonloppuna heitteillejätetty. Kun mies on poissa, joudun vastaamaan omasta ruokahuollosta. Mies jo kettuili, että voi hakea mulle jääkaappiin maitorahkaa valmiiksi niin en kuole nälkään. Olen oikeasti yhden viikonlopun selvinnyt hienosti pelkällä Ehrmannin rasvattomalla maitorahkalla. Kun tuli nälkä, ei mikään ruoanlaitto huvittanut, joten otin maitorahkan kaapista ja hyvin taas jaksoi seuraavaan ateriaan, mikä jälleen oli maitorahka, koska vieläkään en jaksanut kiinnostua kokkailusta. Nyt kuitenkin painuin  korvat luimussa kauppaan hakemaan evästä viikonlopuksi.

YLEn aamuissa nähdään kokkisarja Voita ja sokeria, jonka hilpeästä meiningistä tykkään ja siellä esitellään kivantuntuisia reseptejä. Tällä kertaa olin nähnyt miten näppärästi syntyy maukkaita mozzarellarullia. Kirjaan reseptin ylös tännekin, vaikka se näyttää löytyvän oikein helposti tuolta nettisivuiltakin...

Resepti vaikuttaa helpolta ja telkkarissakin se näytti sujuvan ihan suit-sait-sukkelaan, joten tuudittauduin ehkä väärään turvallisuudentunteeseen keittiössä seisoessani. No, joka tapauksessa, se menee näin: 

Salaattiin tarvitaan tomaatteja, tuoretta basilikaa, salaattikastike (ohje kuuluu reseptiin) sekä 1 mozzarella / ruokailija. Jos salaatti toimittaa pääruoan virkaa, sopii varata mozzarellaa enemmän.

Mozzarellarulliin tulee täytteeksi punaista pestoa ja tapenadea. Jos on laiska (kuten minä), voi käyttää kaupan valmisversioita. Jos puolestaan ei vierasta keittiötä niin paljon kuin minä, sopii tehdä tahnat itse. Ohje löytyy kyllä. 

Sitten se osuus, mikä telkkarin ihmeellisessä maailmassa kävi helposti ja hienosti, mutta mikä todellisuudessa ei ollut sitä.  Jokainen mozzarella kääritään sieväksi paketiksi tuorekelmuun. Paketti hiljaa kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi kunnes juusto pehmenee. Kun juusto on pehmennyt, kipataan se kahden leivinpaperin väliin, kaulitaan levyksi, levylle pestoa tai tapenadea ja sitten rullalle. Rullat jääkaappiin jäähtymään. Ei ollut helppoa ei. Juusto kyllä pehmeni hyvin ja sain sen leivinpapereidenkin väliin, mutta kaulitseminen onkin taitolaji! Lopputuloksena oli kammottavia mörvelörullia, jotka eivät todellakaan olleet kovin houkuttelevan näköisiä. Jos en olisi tiennyt että kyseessä on oikeasti herkkupestolla ja tapenadella täytettyä mozzarellaa, syömättä olisi jäänyt. Mutta urheasti laitoin tuotokset jääkaappiin jähmettymään ja kiitin hiljaa mielessäni että mies ei ollut näkemässä räpeltämistäni!

Sitten salaattikastike: 1 pieni salottisipuli pieneksi hienonnettuna, 1 dl  oliiviöljyä, 2 rkl balsamicoa, suolaa ja ripaus sokeri. Sipulit ja balsamico sekaisin. Lisätään öljy ohuena norona ja sekoitetaan villisti koko ajan. Maustetaan. Jääkaappiin tekeytymään. 

Ja kun juustot olivat jälleen napakoituneet, kokosin annoksen:

Aika hieno tulikin!