Tampereella on järjestetty sosiaalifoorumi vuodesta 2002 alkaen ja se onkin kerännyt joka vuosi yhteen laajan joukon erilaisia järjestöjä ja ryhmiä sekä aktiivisia kansalaisia, jotka kaikki uskovat demokraattiseen ja tasa-arvoiseen maailmaan. Foorumin ohjelma vaihtelee vuosittain mukana olevista järjestöistä ja ajankohtaisista aiheista riippuen, tänä vuonna foorumi alkoi karnevaalimaisella mielenosoituksella, joka suinkaan ei ollut tylsä ja vakavamielinen vaan ilon ja yhteistyön juhlaa. Foorumi tarjosi myös paljon mielenkiintoisia luentoja ja keskustelutilaisuuksia finanssikriisistä kaupunkiviljelyyn.

Sosiaalifoorumin yhteydessä järjestetään myös Mahdollisuuksien tori. Se on juurikin nimensä mukainen tori; täynnä mahdollisuuksia! Tänä vuonna torin teemana oli vapaaehtoistoiminta. Jopa kolmannes suomalaisista aikuisista tekee jonkinlaista vapaaehtoistyötä ja suuri osa erilaisista järjestöistä nojaakin näihin aktiivisiin vapaaehtoisiin. Torilta saa paljon tietoa eri järjestöjen toiminnasta, paikalla on myös paljon yrityksiä, käsityöläisiä, musiikkia, työpajoja...

Myös me bookcrossaajat olimme paikalla levittämässä vapaita kirjoja ja niiden ilosanomaa. Meidän kannaltamme tapahtuma onnistui todella hyvin; melkein kaikki kirjat löysivät uuden lukijan ja muutamasta on jopa tullut nappauskin!