Olen viime aikoina lukenut paria kirjaa yhtä aikaa; toinen oli tenttikirja, toinen romaani. Esittelen molemmat, sillä erityisesti tenttikirja teki minuun aika lähtemättömän vaikutuksen! Tämä olisi toki suositeltavaa jokaisen tenttikirjan kohdalla! ;)

Aloitetaan siis tiukalla faktalla, eli tällä:

P1030028.jpg

Tapio Aaltonen & Lari Junkkari: Yrityksen arvot ja etiikka

Kirjassa on liitetty arvojen pohtiminen ja etiikka yhdeksi kokonaisuudeksi ja siinä käytetään paljon selventäviä esimerkkejä; nykyajan yritykset ovat vahvoja sekä perinteisten kovien arvojen että pitkän tähtäimen etiikan saralla. Perusasioiden lisäksi kirja auttaa toteuttamaan yrityksen arvoprosessin käytännössä. Tällaisia asioita ei aina tule pohdittua, joten kirja innostaa miettimään arvoja sekä yksilönä, että osana jotakin suurempaa yhteisöä. Kirja on inspiroiva ja kelpaa lukemiseksi myös muille kuin opiskelijoille ja pomoille. Oikeastaan voisin suositella tätä kirjaa kaikille työ- ja yrityselämässä mukana oleville. Se on lisäksi helppolukuinen, ei ollenkaan puumaista ja kuivaa tekstiä mitä saattaisi odottaa!

Toinen kirja olikin sitten kaunokirjallisuuden edustaja:

P1030030.jpg

Nicci French: Syöksykierre

Pari lehtiarvostelua olen lukenut tästä kirjasta ja kriitikot ovat kiittäneet paljon tätä kirjailijatarta. Mutta mutta... On pakko korjata erehdys ja kertoa, että Nicci French on toimittaja-kirjailijapariskunnan Nicci Gerrardin ja Sean Frenchin "taiteilijanimi". Tämän kertainen kirja on psykologista jännitystä, mutta sanoisin sitä tämän kaksikon laimeimmaksi. Ehkä olen lukenut liikaa tätä kirjallisuuden haaraa, mutta loppuratkaisu on ennalta-arvattava ja aika löysä. Mutta kyllähän tälläkin itseään viihdyttää muutamana iltana. Toivon kuitenkin edellisvuosien kaltaista potkua seuraavaan Nicci Frenchiin!