En oikein osaa nyt otsikoida, tuntuu että pää lyö tyhjää koko ajan. Työ menee päin mäntyä. Yritän etsiä uutta työpaikkaa, mutta hiljaiselta näyttää. Muutenkin tulevaisuus on niin hataralla pohjalla etten tiedä mihin ryhtyä ja mitä tehdä. Jäädäkö odottamaan lisätietoa, vaiko tylysti hypätä eteenpäin. En oikeasti tiedä mitä tehdä. Jos työympäristössä oikeasti olisi jokin tosi pahasti vialla, kääntyisin epäröimättä jälkimmäisen vaihtoehdon perään enkä katsoisi taakseni. Mutta mukaville ihmisille, joista oikeasti pitää, se tuntuu kurjalta tempulta. Toisaalta, en halua jäädä täysin tyhjän päälle, joten ehkä edes lyhyet pätkätyöt olisivat tie ulos tästä kaikesta sotkusta. Kamppailen itseni kanssa, mutta toisinaan ehkä omaan napaan tuijottaminen on tärkeämpää.

Koulu tökkii yhä vaan. Englannin kurssin olen melkein suorittanut, se vaati enää pienen puristuksen ja se on siinä. Mutta opinnäytetyö ei ole samoilla linjoilla. Toivoisin, että minulla olisi aikaa, mutta "täytyy" lähteä lomalle. Tunnen hirvittävää syyllisyyttä siitä, että lähden ulkomaille kauas kotikoneesta ja samalla kaikista niistä koulutöihin liittyvistä kansioista. Ja sitten kun luulen että tämän päivän aikana pystyisin saamaan kaiken kuntoon! In my dreams! Ottaisinko koulukirjat mukaan? Merkitsisinlö kirjoihin tärkeitä asioita lomani aikana? En tiedä mitään loman luonteesta; onko minulla aikaa lukea vai onko jokainen päivä täynnä aktiviteettia aamusta iltaan? Jos jätän kirjat kotiin ja aamupäivisin ei olekaan muuta kuin aikaa, en halua olla tyhjänpanttina ja vain olla. Omatunto kolkuttaa liian kovaa takaraivossa.

Loma. Lähdemme torstaina, mutta huominen päivä menee työn ja englannin kurssin merkeissä, joten en voi laskea mitään huomisen varaan. Kaikki on saatava valmiiksi tänään, niin että torstaina pakkaan vain viimeiset aamun välttämättömyydet. Haluan oikeasti rentoutua ja unohtaa kaiken synkkyyden mikä kotona odottaa. Tai ei nyt sentään kotona ole synkkää, mutta arki kodin ulkopuolella ei kovin valoisalta näytä. Mutta yritän nauttia kaikesta täysin siemauksin. Lisää uutisia loman jälkeen.