En ole pitkiin aikoihin muka lukenut mitään. Olenpas! Tässä kaksi kirjaa, jotka luin jo aikoja sitten, en vaan ole "ehtinyt" päivittää niitä tänne.

Inga Röning: Kohti Pystynyppyläin puhurivuoristoa

P1040383.jpg

Oletko koskaan miettinyt miltä maailma näyttää pölypallon silmissä? Tai pienenpienen kissan? Tai pienenpienen pikku-ukon? Kirjan sankarit ovat viettäneet mukavaa eloaan Röhelmäisen ullakolla jo pitkän aikaa, kunnes kummitukset majoittuvat sinne myös.

Pieni kummitus Arhippa puolestaan ei ole kovin hyvä kummistus; hän ei ole yhtään pelottava ja on vielä kokonsakin puolesta minikokoinen. Ei siis mikään ihme että muut kummitukset häntä kiusaavat. Onneksi hän ystävystyy Böltsin (pölypallo), Konstan (pikku-ukko) ja Tilliäisen (kissa) kanssa ja kohtaavat yhdessä suuria seikkailuja yrittäessään voittaa kummitukset.

Kyseessä on nuoren Inga Röningin ensiteos. Teksti on nokkelaa ja siinä on tiettyä Potter-tyylistä otetta. Kirja on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta sopii hyvin myös "meille vanhemmille" :) Oikeasti tosi kiva kirja, ja odotan jatko-osaa.

Sharon Osbourne: Täysillä. Omaelämäkerta

P1040380.jpg

Sain kirjan joululahjaksi ja luinkin sen siinä talven pimeiden iltojen aikana. Olen jo pitkän aikaa ihaillut rouva Osbournea ja kunnioitukseni häntä kohtaan ainoastaan syveni kun luin hänen elämästään ja asiosta, joita hän on saanut ja joutunut kokemaan.

Sharon on kirjoittanut kirjan tyylilleen uskollisena, sanoja säästelemättä. Mutta kirjasta paljastuu myös se herkempi ja syvällinen puoli :) Suosittelen kaikille elämäkertojen ystäville. Kirjasta löytyy myös mielenkiintoisia valokuvaliitteitä.