Tänään urakoin pari kasvia isompiin ruukkuihin. Pahin (?) on vielä edessä, koska kolme isohkoa kaveria haluavat myös uusiin multiin. Mutta hoivistani löytyy kolme mysteeriä, joiden nimet olen unohtanut suloisesti. Hoito-ohjeet painan yleensä mieleen (tai sitten opin kantapään kautta mistä mikäkin pitää), mutta nimet ja varsinkin ihan tarkat nimet eivät jää muistiin.

Jos joku tunnistaa jonkin näistä mysteereistä, olen enemmän kuin kiitollinen! :)

Tässä mysteeri 1:

mysteeri1.jpg

Muistuttaa hieman mustikkaa, mutta lehdet ovat isommat ja pyöreämmät. Puinen varsi mannekiinillamme kuitenkin on. Tämä ei pidä kuivahtamisesta (ja onkin toinen yritelmäni ensimmäisen kuollessa janoon) ja on nyt menestynyt hyvin.

Mysteeri 2:

mysteeri2.jpg

Tästä minulla on haju, mikä se on, mutta haluan sille vielä varmistuksen. Kyseessä siis köynnöskasvi, joka kiipeää ikkunanpieltä mielellään. Tämä on jo vanha yksilö, ja ikävä kyllä kovia kokenut (lue: miehen poikamiesboxin peruja). Viettää nyt hyvin ansaittuja eläkepäiviä uudessa ruukussa :)

Mysteeri 3:

mysteeri3.jpg

Porukan uusin tulokas, viihtyy auringolta suojassa. Lehdet ovat aaltoilevat ja niiden alapinta on mukavan samettinen. Hyvin se on meillä pärjännyt kun ei ole saanut suoraa auringonvaloa, muuta en siitä tiedä.