Jälleen kerran tulevat päivitykset hieman myöhässä, remontin vuoksi illat hupenevat niin nopeasti ettei kotona ehdi tehdä mitään välttämättömyyksiä tärkeämpiä juttuja, kuten siirtää kuvia kamerasta koneelle.

Anyway, viime sunnuntaina, 22.7. lähdimme ystävien kanssa M/S Erikalla Rönnvikin viinitilalle. Vaikka koko viikon sää oli ollut epävakainen, sunnuntaina paistoi aurinko ja sää oli mitä parhain tällaiselle retkelle. Laivamatka meni leppoisasti kannella istuskellen ja maisemia katsellen. Tosin on pakko myöntää, että saapuessamme viinitilalle pieni välipala olikin jo paikallaan.

Tässä kuvia tilan rakennuksista:

viinitalo.jpg

viinikauppa.jpg

Tilan päärakennus (tai ainakin oletimme sen olevan päärakennus) on samaan tyyliin köynnösten peittämä kuin tuo ylläoleva viinimyymälä, yhtäkään ikkunaa ei näkynyt köynnösten alta. Toisaalta perin viehättävää, mutta toisaalta voin kuvitella sitä pimeyttä ja ikkunalasissa mönkivien ötököiden määrää...

Ostoksia teimme, vaikka en olekaan mikään suuri marjaviinien ystävä. Mukaan lähti karviaismarjaviiniä sekä mustaherukkaviiniä. Niin, ja olihan se pakko ostaa noin hieno pussi viinipulloille :) Lisäksi maistelin makeaa vadelmaviiniä, joka sekin oli oikein hyvää. Sitä ei tällä kertaa lähtenyt mukaan.

ostokset.jpg

Vaikka reissu olikin mukava, täytyy hieman kritisoida tilan hintatasoa. Ok, viinit maksoivat mitä maksoivat ja pulitin hinnan mukisematta, mutta kahvion puolella olivat kyllä katteet kohdallaan. Tarjottimen eväistä olisi normaalissa kahvilassa pulittanut selvästi vähemmän ja eniten herätti kummastusta pikkusuolaisten pasteijoiden ja pitsapalojen tarjoaminen kylminä! Ehkä sitä sitten on niin tottunut siihen lämpimään pasteijaan, että tunsin itseni hieman petetyksi :/

Aikaa viinitilalla oli kaksi tuntia. Tämä oli aika yläkanttiin arvioitua, sillä nähtävää ei rakennuksissa ja viinimyymälässä loppujen lopuksi ollut paljon. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä hieman viininvalmistusprosessia ja kuulla siitä enemmän, mutta luonnollisesti kierros olisi pitänyt varata etukäteen ja siitäkin hyvästä avata kukkaron nyörejä. Suuntasimme takaisin laivalle hyvissä ajoin ja pääsimme matkaan kotia kohti.

kimallus.jpg

aallot.jpg

Rantauduttuamme satamaan, meillä jokaisella nälkä kurni yhä vain vatsassa. Eivät kahvion "eväät" niitä juuri täyttäneet... Ei se mitään, loppu hyvin kaikki hyvin; suuntasimme porukalla pizzalle, joka oli jopa kuumaa! ;)