Ensin meinasin laittaa otsikoksi "Lokakuun ensimmäiset kirjat", mutta sitten havahduin todellisuuteen; vaikka ehtisinkin lukea jotakin loppuun asti, en todennäköisesti muista päivittää tilannetta tänne kuin vasta marraskuussa. Sen vuoksi otsikko on vähemmän kunnianhimoinen.

Ilkka Remes: Itäveri

Remes.jpg

Ensimmäinen koskaan lukemani Remes ja sen vuoksi odotukset olivat korkealla. Ystäväni kehui juuri tätä kirjaa ja sen vuoksi sen hyllystä kaivoinkin (kyllä, meillä on sellaisiakin kirjoja hyllyssä joita kukaan ei ole vielä lukenut!). Itäveri kertoo suomalaisesta Juho Nortamosta, jolle paljastuu ettei hän olekaan vanhenpiensa biologinen lapsi. Skandaalinomaiseksi jutun tekee sekä Juhon järkytys, että hänen vanhempiensa rooli suomalaisessa yhteiskunnassa. Kirja tempasi mukaansa heti alkusivuilta, mutta pakko myöntää että kun päähenkilön todellinen historia paljastui, olisin halunnut juonen etenevän toiseen suuntaan. Olisin mielelläni lukenut siitä, miten päähenkilön identiteetti kehittyy ja millaisena hän kokee uuden ja omituisen tilanteensa. Juoni kuitenkin etenee pikajunan lailla aivan toiseen suuntaan ja saa mielestäni hieman naiveja piirteitä. En usko että tällainen kertomus voisi olla totta, ainakaan nykypäivänä, sen vuoksi kirja menetti loistokkuuttaan ja erityisesti loppu lässähti niin että melkein kuulin ilman pihisevän sivujen välistä. En ehkä kuitenkaan hylkää Remestä vaan annan hänelle toisen tilaisuuden. Onhan Venäjä sentään aika vaikea paikka kirjan sijainniksi jos ei tunne maata sen enempää.

Tämän seuraavan kirjan nappasin tuurilla kirjastosta, kerrankin minulla käy uutuus-mäihä! ;)

Diane Stterfield: Kolmastoista kertomus

13.jpg

Diane Setterfieldin kehuttu esikoisromaani, jossa Margaret Lea saa yllättävän tehtävän; kirjoittaa kuuluisan ja suositun kirjailijan elämäkerta. Kirjailijan tarina on kiehtova ja dramaattinenkin kertomus vanhan kartanon omistajasuvusta ja erityisesti suvun kaksostytöistä. Taitavasti kerrottu tarina sai ainakin minut uppoutumaan kirjaan moneksi tunniksi! Juuri sopivaa luettavaa pimenevään syysiltaan. Lisäksi sydäntäni lämmitti päähenkilön rakkaus kirjoihin ja lukemiseen :)