Tässä lisää kirjoja, luettu syksyn aikana ja kuvattukin aikapäiviä sitten. Nyt vihdoinkin täälläkin:

Ilkka Remes: 6/12

Remes2.jpg

Lupasin siis lukea ainakin yhden Remeksen lisää Itäveren lisäksi ja seuraavana käsiin osui kehuttu 6/12. Hmmm. Mitähän tästä nyt sanoisi. Eli siis jo Itäverestä tuttuja hahmoja, muutama uusikin ja paljon tapahtuu.

Sotarikoksista tuomittu serbieversti on Suomessa vankilassa, kunnes hänen poikansa Vasa Jankovich järjestää isänsä vapaaksi. Samalla poika tovereineen hyökkää koko Suomea vastaan, sillä he haluavat kostaa Balkanin vääryyksiä joissa Suomi on ollut mukana, tavalla tai toisella. Itsenäisyyspäivänä Vasa ja kumppanit hyökkäävät Presidentinlinnaan ja ottavat panttivangeikseen koko juhlaväen.

Tarina etenee nopeasti, mutta tarkasti. En tunne Remeksen tuontantoa niin paljon, että olisin voinut tietää päättyykö homma hyvin, huonosti vai hyvin huonosti, joten pakko myöntää että luin mielenkiinnolla eteenpäin, vaikkakin toisinaan tuli se sama tunne kuin Itäveren kanssa; vähän liian paksua. Juoni saa kuitenkin pisteet siitä, että tällaista voisi hyvinkin tapahtua. Eli en nyt Remestä hylkää, vaikka ei ihan suosikkeihin kuulukaan. Lupaan lukea seuraavankin, katsotaan mitä sen jälkeen tapahtuu...

Mutta tästä mä tykkään a020.gif

Reijo Mäki: Nuoruustango

vares.jpg

Eli yksityisetsivä Jussi Vareksen tarinoita. Pidän Reijo Mäen nokkelasta kirjoitustyylistä, se itsessään on jo mielenkiintoista ja viihdyttävää. Mäki kuuluu ehdottomasti kirjoilijoihin, jonka tuotantoa kirjahyllystäni löytyy liian vähän!

Tässä teoksessa palataan hetkeksi Vareksen nuoruuteen Merikarvialla, jonne kuuluu vanhoja kavereita ja ihana ja kaunis Emilia. Eräs ilta menee kuitenkin aika huonosti; alku on lupaava, mutta illan mittaan kaverit humaltuvat ja naisten lisäksi matkaan liittyy myös mustasukkaisia miehiä. Illalla on pitkät seuraukset, joihin Vares törmää vuosikymmenten jälkeen. Vyyhti selviää pikku hiljaa ja pian Jussi huomaa olevansa hankalan dilemman edessä; mitä tehdä kun yhdellä sivulla pöytää on vanha ystävyys, toisella sivulla asiakkaan etu ja kolmannella Suomen laki. Yksi jos toinenkin etsivä olisi ymmällään. Suosittelen!