On tämä noloa, monen kuukauden tauko blogistamisessa! e015.gif Nyt täytyy vähän ryhdistäytyä, varsinkin kun töissä alkaa kiire helpottamaan. Joulun aika oli todella kiireistä ja joululahjojen tekokin jäi aika vähälle. Nyt kuitenkin uudella innolla, kunhan ensin siivoaa pölyt täältä blogin nurkista!

Luettuja kirjoja on kertynyt aikamoiset kasat. Kun työmatkansa kulkee bussilla ja bussissa tulee istuttua melkein kolme tuntia päivässä, kirjat vaihtuvat aika tiuhaan! Olen myös tiukasti sitä mieltä, että kirjani tarvitsevat oman exlibriksen. Nytkin luettavien (ja luettujen) kirjojen kasassa on sekaisin sekä omiani että äitini kirjoja, joistakin en ole edes varma kenelle ne kuuluvat! a055.gif Mutta tässä nyt näitä luettuja:

Torey Hayden: Aavetyttö

aavetytt.jpg

Torey Hayden on psykologi ja erityisopettaja, joka on aiemminkin kirjoittanut uransa aikana kohdanneista caseista. Aavetyttö on siis tositapahtumiin perustuva järkyttävä tarina pienestä tytöstä, joka ei ole koskaan puhunut tai osoittanut tunteitaan. Kun tyttö viimein puhui, paljasti hän opettajalleen tuskallisen painajaisen. Hayden alkaa selvittämään tytön perhetaustaa ja syitä tapahtuneeseen, mutta pienessä kylässä totuuden löytäminen ei ole helppoa. Mielestäni Haydenin ehkä hirvein kirja ja kamalammaksi sen tekee se, että tarina on totta.

Elizabeth Kostova: Historiantutkija

Historiantutkija.jpg

Jo kirjan ilmestyttyä himoitsin päästä siihen käsiksi ja yllättäen löysin sen kirjastosta. Pakko se oli mukaan ottaa! k045.gif

Kyseessä on siis todellinen menestysromaani, joka kertoo Draculasta ja hänen viimeisen hautapaikkansa etsijöistä. Kirjassa nivoutuu upeasti yhteen kaksi tarinaa eikä kirjaa voi laskea käsistään kun sen on ensimmäisen kerran avannut.
Tarinan 16-vuotias tyttö löytää isänsä kirjastosta vanhan kirjan, jonka sivuilla on lohikäärmeen kuva. Pian löydöksensä jälkeen hän saa luettavakseen kirjeitä, joissa pahoitellaan lukijan kohtaloa: hän on astunut syvälle pimeyden ja pahuuden vaikutuspiiriin. Suojeleva isä yrittää pitää tyttärensä erossa näistä pahuuksista, mutta vihdoin isä suostuu kertomaan professori Rossista, joka katosi tutkiessaan Draculan arvoitusta. Isä lähti aikoinaan etsimään professoria ja tyttären on aika jatkaa siitä mihin isä on jäänyt.
Mahtavan tarinan lisäksi kirja antaa paljon tietoa Draculasta, eli tuntemus aiheesta ei ole välttämätöntä lukijalle.

Tess Gerritsen: Mefisto -klubi

mefisto.jpg

Tess Gerritsen kuuluu myös kirjailijoihin, joiden tuotosten pariin palaan yhä uudelleen. Nyt vuorossa oli jännittävä Mefisto -klubi. Kuolinsyyntutkija Maura Isles ja etsivä Jane Rizzoli tutkivat murhaa, jonka tekee erikoiseksi latinankielinen sana, joka on kirjoitettu uhrin verellä tutkijoille. Nopeasti Rizzoli pystyy yhdistämään uhrin ja tunnetun julkkispsykiatrin. Psykiatri kuuluu salaiseen Mefisto -klubiin, joka on jahdannut saatanaa ja demoneita keskuudessamme jo vuosikymmenien ajan. Lisää murhia, lisää outoja merkkejä ja myös Mefisto -klubin jäsenet alkavat pelätä herättäneensä eloon jotakin vielä karmeampaa.
Todella jännittävä kirja, luin tämän parissa päivässä ja joka ilta ajoin oman pysäkin ohi! Taattua Gerritsenin tuotantoa.