Ehkä tuo otsikko nyt ei kuitenkaan kuvaa aivan täydellisesti tätä juttua, sillä tajusin juuri että tuon yhden kirjan aloitin jo kesällä ja nyt vasta tämän "talven" aikana sain sen päätökseen. Mutta kuitenkin, pääasia että luettu on!

Michael Palmer: Uhraus

uhraus.jpg

Kutsuisiko tätä nyt trilleriksi vai miksikä, mutta joka tapauksessa erittäin mukaansatempaava kirja. Tätä kirjaa en pystynyt laskemaan käsistäni ennen viimeisenkin sivun lukemista!

Lääketieteen opiskelija Natalia Reys lähtee konferenssimatkalle Rio de Janeiroon ja perille päästyään hänet kidnapataan. Kun hän herää sairaalasta, hän on menettänyt muistinsa ja toisen keuhkonsa kidnappaajien luodista.
Toisaalla yksityisetsivä Ben Callahan alkaa selvittämään kuolleen miehen henkilöllisyyttä. Pian paljastuu, että oudot jäljet miehen ruumissa ovat lähtöisin karmivasta leikistä elämän ja kuoleman välillä.
Kaiken takana on salaseura, joka on päättänyt ottaa ohjakset omiin käsiinsä. Kaikki maailmassa on kaupan.

Mary Higgins Clark: Kaksoset

kaksoset.jpg

Mary Higgins Clark kuuluu myös niihin kirjailijoihin, joiden kirjoja olen lukenut useampia. Hänen kirjansa ovat mukavan jännittävää ajankulua ja myös tämä kirja oli pettämätön. Ehkä se, että omaan itsekin kaksossiskon, veti minut syvemmälle kirjan uumeniin.

Kathy ja Kelly ovat kolmevuotiaat kaksostytöt, jotka siepataan yöllä sängystään. Tyttöjen vanhemmat ovat suunniltaan ja tilanne käy vielä epätoivoisemmaksi kun kidnappaajat esittävät kohtuuttoman lunnasvaatimuksensa. Isän työnantaja kuitenkin päättää auttaa uutta työntekijäänsä ja maksaa vaaditut lunnaat. Kun tyttöjen olinpaikka selviää, vain toinen kaksosista löytyy autosta. Samasta autosta löytyy myös viesti, jossa kerrotaan toisen tytön kuolleen ja hänen ruumiinsa on heitetty mereen.

Kotiinsa päässyt tyttö kuitenkin kertoo äidilleen sisarensa kuulumisia ja toiveita. Myös tapausta tutkivat poliisit saadaan vakuutetuksi siitä, että kaksosien telepaattinen yhteys johdattaa heidät toisen tytön luo. Verkko kidnappaajien ympärillä kiristyy ja kadoksissa olevan tytön kunto heikkenee, mutta saadaanko heidät kiinni tarpeeksi nopeasti?

Kate Mosse: Labyrintti

labyrintti.jpg

Tämän kirjan viimeistely otti aikaa, mutta nyt voin sanoa lukeneeni tämänkin. Tosin on pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaa rapisi aika tavalla kun aivan kaikkea lukemaansa ei täysin ymmärtänyt. Ihan mukava tarina, mutta vaatisi ehkä enemmän paneutumista taustaan. Takakansi lupaa: "Vapise, Dan Brown, tämä on se oikea!" joten voitte arvata mistä on kyse. Kirjassa kahden naisen tarinat kietoutuvat yhteen, tavallisesta poikkeaa vain se, että naisten välillä on aikaa 800 vuotta ja yhtä kauan säilynyt salaisuus.

Alice Tanner osallistuu arkeologisiin kaivauksiin Pyreneiden vuoristossa lähellä Carcassonnen keskiaikaista kaupunkia. Hän löytää ikivanhan luolan, joka paljastuu haudaksi. Lattialla makaa kaksi murenevaa luurankoa, joiden välissä on kivisormus. Alicen valtaa outo tunne, aivan kuin hän olisi ollut paikalla ennenkin. Avatessaan haudan, Alice vapauttaa voimia, joiden oli tarkoitus pysyä visusti salassa.
800 vuotta aikaisemmin Alaïs saa isältään kirjan ja samalla lupaa suojella kirjaa henkensä uhalla. Kirja kätkee sisäänsä Graalin salaisuuden ja muut salaisuuden suojelijat Alaïs tunnistaa labyrinttikuvioisesta kivisormuksesta. Ikivanhan salaisuuden piilottaminen vaatii uhrauksia, joita nuori tyttö ei voi aavistaakaan.

John Grisham: Syytön

syyton.jpg

Kirjahyllystäni löytyy kaikki Grishamin suomeksi käännetty kirjallinen tuotanto ja kyseinen herra onkin vakuuttanut minut kirjoitustaidoillaan. Tämän kirjan sain joululahjaksi ja se pääseekin nyt hyllyyn muiden grishameiden seuraksi. Tämänkertainen teos kuitenkin eroaa muista, sillä kyseessä on tositapahtumiin perustuva tarina, jossa kahden puolustukyvyttömän miehen elämä pirstoutuu kauhealla tavalla. Samalla todetaan, minkälaiset seuraukset ovat huonolla poliisityöllä ja virheillä oikeussysteemin rattaissa.

Ron Williamson haaveilee baseball-tähden urasta. Kun hän pääsee pelaamaan ammattilaisjoukkueeseen, ura kariutuu loukkaantumisiin, alkoholiin, huumeisiin ja naisiin. Ronilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin palata takaisin pieneen kotikaupunkiinsa Adaan.
Muutaman vuoden kuluttua Adassa raiskataan ja murhataan nuori nainen. Poliisi ei löydä syyllistä viiteen vuoteen, ja yhtäkkiä he syyttävät teosta Ron Williamsonia ja hänen ystäväänsä Dennis Fritziä. Pätevää näyttöä heitä vastaan ei ole, mutta syyttäjä runttaa näkemyksensä läpi ja miehet löytävät itsensä oikeussalista sama tuomio edessään; molemmat on tuomittu kuolemaan teosta, jota he eivät ole tehneet.

Reijo Mäki: Hard Luck Cafe

hardluck.jpg

Edellisestä Vareksesta innostuneena nappasin tämän lukemistoon melkein samantien. Hetken aikaa olin aika ulalla, sillä en lukenut takakannen sepustuksia ennen aloittamista. Vares olikin tällä kertaa heitetty ei-niin-ruusuiseen tulevaisuuteen, jonka ymmärtäminen otti aikansa. Mitä tästä opimme? Lue aina takakansi niin tiedät millä aikakaudella on tarkoitus liikkua.

Salamurhaajan luoti tappaa Giovanni V.I. Tornatoren, joka toimii Euroopan unioinin kansleri-presidenttinä. Euroopan historia kirjoitetaan uudelleen.
Välimerellä nuori perijätär ja hänen ystävänsä kaapataan. Heitä jäljittämään lähtee huippuammattilaisten ryhmä tarkoin laadittuine pelastussuunnitelmineen.
Samaan aikaan Jussi Vares on siis siirtynyt yksityisetsivän tehtävistään eläkkeelle ja työskentelee drive-in bordellin yöportsarina. Suomen Turku on rapistunut turvattomaksi kaupungiksi, jonka pakolaiset ovat kansoittaneet. Vareksen elämää ravisuttaa ystävän pyyntö, josta ei voi kieltäytyä.
Tarinat kietoutuvat yhteen ennalta-arvattavasti, mutta tarina säilyy jännittävänä loppuun asti ja saadaanpa jutun edetessä muutama yllättäväkin juonenkäänne luettavaksi.