Taas tulee useamman kirjan rykäisy. Näistä kirjoista kaikki saivat minut hyvälle tuulelle jotenkin todella kummallisella tavalla. Näitä kolmea kirjaa lukiessa aurinko tuntui paistavan kirkkaammin ja tuuli puhaltelevan lempeämmin... en tiedä johtuiko se keväästä vai kirjasta (ehkä nämä täytyy lukea uudelleen keskellä tammikuun hyytäviä tuulia?)

P1050111.jpg

Kajsa Ingemarsson: Keltaisten sitruunoiden ravintola

Tämä on pitkään ollut luettavien kirjojen listalla ja kun se jostakin alelaarista ajautui äitini kirjahyllyyn, se kävi myös meillä lainassa. Kirja kertoo Agnesista, joka on hovimestarina yhdessä Tukholman arvostetuimmissa ravintolassa. Surkeiden yhteensattumien kautta hän kuitenkin saa potkut, samana iltana myös poikaystävä päättää lähteä toisen naisen matkaan. Edessä on paluu ravintola-alan pohjalle, josta Agnes on ponnistellut ylös.  Matkallaan hän kuitenkin törmää entiseen työkaveriinsa, joka on avaamassa omaa ravintolaa. Vanhan ystävän ehdotusta ei tarvitse kauaa miettiä ja Agnes löytää itsensä rakentamasta "Keltaisia sitruunoita". Kun ravintola on avattu, saa tarina uusia juonenkäänteitä ja yllättäviä paljastuksia hypähtää sivuilta esiin juuri kun sitä vähiten odottaa. Ehdottoman viihdyttävää luettavaa ja vieläpä nokkelasti kirjoitettu!


P1050113.jpg

John Fischer: Tule takaisin Ben

Yleensä en innostu uskonnollisista kirjoista, mutta koska tämänkin kirjan kotiini kannoin, päätin lukea sen. Kirja kertoo yhdeksänvuotiaasta pojasta nimeltä Ben Beamering, joka ravisuttaa Colorado Avenuen seurakuntaa rehellisillä kysymyksillään. Ben ja hänen paras ystävänsä Jonatan ovat varsinainen kujeilukaksikko, joka uskaltaa tehdä sellaista josta muut vain uneksivat. Yhdessä he järjestävät tempauksen jos toisenkin Benin pastori-isän harmiksi. Kirja on hupaisaa, mutta myös koskettavaa luettavaa kaikessa naiviudessaan ja Fischer on kirjoittanut sille myös jatko-osan "Ben kävi täällä". Jatko-osa on lisätty listalle, katsotaan milloin ehdin kaivamaan sen kirjastosta.


P1050107.jpg

Kate Jacobs: Pieni lankakauppa

Vaikka puikot eivät olekaan heiluneet niin tiuhaan kuin olisi suotavaa, jotakin neulomiseen liittyvää olen kuitenkin pitänyt lähelläni. Tämä kirja on ilahduttavan yksityiskohtainen kaikkine mielenkiintoisine henkilöhahmoineen ja mehevine juonenkäänteineen. Erityisesti pidin pienistä "inserteistä" ennen päälukujen alkua, miten tarkkasilmäisesti ne ovatkaan kirjoitettu!

Kirja kertoo Georgiasta ja Dakotasta -äidistä ja tyttärestä, jotka pyörittävät pientä lankakauppaa. Lankakaupassa kokoontuu kanta-asiakkaista koostuva neulekerho joka perjantai-ilta, kokouksissa juttua, iloa ja naurua riittää. Jokaisella neulekerhon naisella on oma erityisalansa; seitsemänkymppinen Anita antaa neuvoja sekä neulomisessa että elämässä, parikymppinen opiskelijatyttö Peri aikoo muotisuunnittelijaksi ja on siksi aina ajan hermolla. Kaikki sujuu kuten ennenkin, kunnes kaupunkiin saapuu James, Dakotan isä ja Georgian suurin rakkaus nuoruusvuosilta. Kaikki muuttuu, mutta tiivis yhteishenki kerholaisten kesken auttaa tarinassa eteenpäin.

Enempää en kerro, lukekaa itse!