Kesällä tuli lueskeltua paljon kirjoja, en niitä kuitenkaan ole saanut esiteltyä. Tässä nyt kuitenkin kesän aikana (ja ehkä vähän tässä syssymmälläkin) luettuja kirjoja. En ole ihan varma onko tässä kaikki, voi olla että joku kirja on mennyt piiloon ennen kuvan ottamista, tai lainaan äidille :)

Karin Slaughter: Häpäisty

P1020292.jpg

Olen monta vuotta sitten saanut kirjahyllyyn rouvan esikoisteoksen (Sokaistu) ja se oli mieluinen. Myöhemmin häneltä on ilmestynyt kirjoja jo enemmänkin, mutta hyvästä ensivaikutelmasta huolimatta en ole saanut aikaiseksi lukea muita hänen kirjojaan. Asia on kuitenkin korjattava, ehdottomasti, sillä myös Häpäisty on piinaavan jännittävää luettavaa!

Poliisipäällikkö Jeffrey Tolliver ja patologi Sara Linton selvittävät elävältä poltetun naisen henkilöllisyyttä ja samalla yrittävät jäljittää asiasta jotakin tietävää poliisia, joka on kadonnut rikospaikalta. Kadonnut poliisi, Lena Adams, on jutun pääepäilty, mutta myös Jeffreyn työpari. Jäljet johtavat Lenan lapsuuden kotikaupunkiin, ja lisäselvitysten jälkeen alkaa paljastua epäselvä vyyhti äärioikeistolaista rotuvihaa, huumekauppaa ja korruptiota. Odottamattomat juonenkäänteet takasivat jälleen kerran muutamia unettomia öitä (vielä tämä luku... ja tämä... vielä tämä.... Nyt valot pois, eikun...)

Kirjailija on kirjoittanut tähän kirjaan myös yhden ylimääräisen luvun, joka löytyy kirjailijan kotisivuilta.

Åsa Larsson: Musta polku

P1020296.jpg

Tapahtumat sijoittuvat pohjoisruotsalaiseen pikkukaupunkiin, Kiirunaan ja kaikki alkaa kalastusarkista löytyneestä naisen ruumiista. Poliisilla on paljon työtä selvittää naisen henkilöllisyys ja henkilöllisyyden selvittyä seuraa hämmennys. Uhrilla on vaikutusvaltaisia ystäviä ja kaikki tuntuvat salaavan jotakin. Vihdoin poliisi pääsee jyvälle erikoisista tapahtumista, jotka johtivat naisen murhaan. Taustalla on rahaa, valtaa, luokkaeroja ja Ruotsin lisäksi rikosvyyhti ulottuu myös Kongoon ja Ugandaan asti. Mukavan viihdyttävä kirja, ei ollenkaan hullumpi.

Petri Sarjanen: Valkoinen kuolema -Talvisodan tarkka-ampuja Simo Häyhän tarina

P1020293.jpg

Olen aina ollut huono historiassa ja ehkä osasyy tähän innostuksen puutteeseen kyseistä aihetta kohtaan ovat olleet kuivakat oppikirjat, jotka vilisevät nimiä ja vuosilukuja, joita millään ei jaksa muistaa. Nyt kuitenkin päätin lukea kirjahyllystä löytyneen kirjan, joka käsittelee Talvisotaa ja erityisesti tarkka-ampuja Simo Häyhän edesottamuksia. Kirja on mielenkiintoinen ja vaikka se etenee nopealla tahdilla, kaikki olennainen on saatu samojen kansien väliin. Veikkaanpa, jos olisin tällaisesta kirjasta saanut opiskella Talvisodan tapahtumia, olisivat historian arvosanat hiukkasen korkeampia päättötodistuksessa!

Samaa sarjaa löytyy myös muita sodasta ja sodan henkilöistä kertovia kirjoja, joita varmaan kulkeutuu meille nyt kun tämäkin kirja on saanut uuden kodin meidän kirjahyllystä!

Paulo Coelho: Alkemisti

P1020297.jpg

Tämä ehkä on sellainen kirja, josta ei pidä kirjoittaa syväluotavaa arvostelua. Kirja on käännetty 57 kielelle ja se on julkaistu 157 maassa. Tätä kirjaa usein myös luonnehditaan "koko elämään vaikuttavaksi kirjaksi". Eli en sano tästä sen enempää, lukekaa itse ja katsokaa ymmärrättekö maailmaa paremmin.

Kathy Reichs: Maanantain murheet

P1020299.jpg

Tempe Brennan on terävä tutkijanainen, joka joutuu tutkimaan kellarista löytyneitä luita. Luut kuuluvat tuntemattomille vainajille ja kaikki viittaa siihen että vainajat ovat olleet kuolleina jo 1800 -luvulla. Jokin kuitenkin jää vaivaamaan Brennanin mieltä ja hän päättää tutkia luut ja selvittää vainajien taustat. Selvityksen jälkeen poliisilla onkin tutkittavanaan kolme ajankohtaista murhaa. Kirjan tapahtumat muistuttavat paljon viimeaikoina mediassa esillä olleita tapauksia, ja tämä seikka teki kirjasta ehkä vielä kammottavamman mitä se olisi ollut jos sen olisi lukenut muuna ajankohtana.

J. K. Rowling: Harry Potter -kirjat

P1020304.jpg

Nämä tuli taas luettua, aina ne on vaan yhtä hyviä! Annikin luki, muka (Anni ei kyllä ole yhtä hyvä lukemaan kuin Napsu, joten se taisi vaan selailla sivut läpi!)