Kissakuvahaasteen aika. Tämän viikon aiheen on inspiroinut Sari Kumpula, joka jakaa kissat luonteenpiirteiden mukaan yhdeksään ryhmään. Nämä ryhmät ovat:

  1. Perfektionisti “Vain paras kelpaa”
  2. Auttaja “Voinko miellyttää teitä?”
  3. Menestyjä “Tahtoo haasteita”
  4. Romantikko “Naukuja kuutamolla”
  5. Tarkkailja “Salaperäinen yksinäinen”
  6. Epäilijä “Voiko tähän luottaa?”
  7. Seikkailja “Varsinainen villikissa”
  8. Johtaja “Täällä määrään minä”
  9. Rauhanrakentaja “Tärkeintä on harmonia”

Meidän kissoissamme löytyy monia piirteitä, joten oli hieman hankalaa valita vain yhtä. Napsu on ruoan suhteen perfektionisti, aivan selvä romantikko ja tarkkailija, myös epäileväinen ja rauhanrakentaja. Anni puolestaan on menestyjä, seikkailija ja ainakin omasta mielestään johtaja-ainesta. Haasteena on kuitenkin valita vain yksi luonteenpiirre, joten tässä ne tulevat:

Napsu on pohjimmiltaan Rauhanrakentaja. Hän viihtyy rauhallisessa ympäristössä, inhoaa tappelemista (Annin kanssa) ja unirauhan häiritsemistä. Napsu meditoi joka ilta omalla tyynyllään ja saavuttaa lähes tantrisen olotilan ennen nukahtamistaan.

Jossakin kukkaruukkuviidakon keskellä puolestaan vaanii peloton seikkailija:

Mikään nurkka ei jää tältä neidiltä tutkimatta, häntä ei saa häkeltymään kovat äänet eivätkä vieraat ihmiset! Kunnon seikkailijan ja tutkimusmatkailijan arkeen kuuluu jokaisen ruoan maistaminen, erikoisten kasvien tutkiminen, vaaniminen, ahtaiden paikkojen koluaminen sekä äärimmäisyyksiin meneminen. Annilla ei ole ennakkoluuloja (tai tervettä järkeä)!