Perjantaiaamuna lähdimme Tallinnaan. Oli jotenkin outoa olla vain neljä päivää töissä ja sitten suunnata minilomalle, mutta kyllähän huhtikuussa tulikin paiskittua ylitöitä sen verran että tämä reissu mahdollistui. Saavuimme Helsinkiin juuri sopivasti, saimme heti ajaa auton check-in-portille ja siitä odottamaan laivaan pääsyä.

Kaunis kesäaamu innoitti kannelle katsomaan laivan lähtöä.

P1050640.jpg

Parissa tunnissa pääsimme Viron puolelle ja Tallinnaan. Pikainen kirjautuminen hotelliin ja sitten tallustelemaan Tallinnan kaduille. Ensinnä suuntasimme Vanhaan Kaupunkiin ihastelemaan kapeita kujia.'

P1050643.jpg

P1050645.jpgP1050644.jpg

P1050650.jpg

Jonkinlainen järjen köyhyys iski kesken rauhallisen iltapäivän ja saimme hyvältä vaikuttavan idean vierailla erään kirkon tornissa. Niin, tuolla ylhäällä!

P1050660.jpg

Hikisen ja ennenkaikkea ei-niin-turvallisen kipuamisen jälkeen saavutimme määränpäämme ja tuloksena kauniita maisemakuvia. Kuitenkaan oma korkeanpaikankammoni yhdistettynä virolaiseen turvallisuusajatteluun sai minut viihtymään tornissa ainoastaan pari minuuttia, korkeintaan kolme. Jo "Kiipeäminen torniin omalla vastuulla" -kyltti kirkon alakerrassa olisi pitänyt saada tämän naisen takajaloilleen! En siis suosittele samoista vaivoista kärsiville, muille torniin kiipeäminen saattaa olla ihan hauska kokemus!

P1050652.jpg

P1050656.jpg

Loppupäivä sujui mukavasti maan kamaralla ja illan tullen palasimme hotelliin väsyneinä mutta onnellisina. Aurinko laski hotellimme taakse värjäten kaiken upealla kullalla.

P1050665.jpg

Lauantaiaamu oli pyhitetty shoppailulle ja löytyihän sitä vaikka mitä mukavaa. Tänään onkin sitten laitettava ompelukone laulamaan, muutamat housunlahkeet on lyhennettävä!

Iltapäivällä suuntasimme autolla satamaan hakemaan matkamme tarkoitusta, eli viinalastia. Tästä riittää juomista kaikille häävieraille! Pienellä suunnittelulla kaikki mahtui autoon mukavasti, joskin hiukan tiukasti. Kaikki kunnia autollemme, joka kesti hyvin kyseisen lastin!

P1050667.jpg

Jälleen kerran pääsimme turvallisesti satamaan ja laivaan. Kotimatka oli alkanut.

P1050671.jpg

Kerrassaan ihana ja rentouttava reissu, vaikka olikin lyhyt. Ja vaikka Tallinnassa olemme monen monta kertaa vierailleet, yhä jäi paljon nähtävää. Ehkäpä joskus ehtisi viettää pidemmänkin loman eteläisessä naapurissamme!