Tämän kevään ja kesän aikana olen seuraillut blogimaailmassa järjestettyjä UFO (Un-Finished Object) -tempauksia ja miettinyt osallistumista. Mutta let's face it, mulla ei ole aikaa pysyä aikatauluissa, varsinkaan mitä tulee käsitöihin, joten aivan turha edes suunnitella mitään osallistumisia! Nyt kaivelinkin omia laatikoitani ja löysin muutaman ufon, josta voisi yrittää saada fufoja (Finishing Un-Finished Object), ehkä jopa tämän kesän aikana. Tiedossa kuitenkin, sitten joskus kun loma pääsee yllättämään, autoreissuja ja junareissuja.

Tässä siis käsityölaatikoista löytyneet Ufot (älkää edes kysykö milloin aion käydä läpi muualta asunnosta löytyvät Ufot... )

1. Päättelemättömiä sukkia (joku ehkä ei laske näitä Ufoiksi, mutta minä kyllä lasken! Jos ei tuote ole käyttövalmis, on siinä jotakin pahasti kesken!)

2. Kerä ihanaa lankaa, josta haluan sukat (tätäkään ehkä joku ei laskisi ihan Ufoksi, mutta koska _haluan_ ne sukat, niin paras oli viskata tämäkin kerä tähän kasaan.... )

3. Lankaa korjattaviin sukkiin, sukat ovat jossakin jemmassa. Itse asiassa taidan tietää mistä aloittaa etsiminen...

4. Neulepusero, vaatii uudelleen pingottamista ja siten myös yhteen ommeltujen osien purkamista. Ei siinä mitään, mutta kun tein tuon mohairista, argh!

5. Pitsineuletakki. Ohje oli hukassa, sen takia sitä en ole saanut valmiiksi. Nyt ohje tallessa. Seli seli.

6. Tästä kerästä kanssa sukat. Ällökerä, joten pakko päästä siitä eroon.

7. Sukat sivuttain neuloen. Liian vaikea ohje, ehkä helpompi löytynyt, saapa nähdä. Vaihtoehtoisesti voi neuloa myös ihan perinteisesti.

8. Viimeistelemättömät pesukintaat.

9. Neuletakki, puuttuuko osia vai onko pelkkää kokoamista vaille? Napit tai muu kiinnitys? Makkarankuorimallia, eli laihtuakin pitäisi...

10. Pipo siskolle, pitäisi a) tulkita vieraskielistä ohjetta b) muokata ohjeen paksun langan lukemat _ohuelle_ langalle c) opetella silmuilu uudelleen ja hioa tekniikka kauniiksi.  Mikähän tässä tökkii?

11. Säärystimet. Jälleen sarjassamme Kerä-näyttää-kauniimmalta-kuin-siitä-tuleva-neule.

12. Korsetti, pari nepparia ompelematta ja yksityiskohdat hiomatta.

13. Siukun sukat, paikattava. Tyhmänä tein kantapäät 100 % villasta, olis pitänyt tietää miten siinä käy! Ehkä ujuttaisi ompelulankaa mukaan niin sais kestävämmän?

14. Mohair-neule, joka pikaisella silmäyksellä näytti melko valmiilta. Pingotus ja viimeistely, olisko se siinä?