Olen kyllä koko ajan lueskellut kirjoja, mutta eipä ole saanut itsestään kiinni niitä tänne esitellä. Osa kirjoista on kirjahyllyn löytöjä, jotka on luettu ennenkin mutta tässä kuitenkin ihan uusia tuttavuuksia.

John Grisham: Vetoomus

Jännittävä "tarina" jättiyhtiöstä, joka on tuomittu miljoonien vahingonkorvauksiin ympäristörikoksista. Kaikki odottavat tuomiosta merkittävää ennakkotapausta, mutta tietenkin edessä on vielä monet valitukset ja muut esteet ennen kuin vahingonkorvaukset maksetaan. Yksi este on ylimmässä oikeusasteessa istuva tuomari, jonka mielipide saattaa laittaa jättiyrityksen oikeasti maksamaan. Tästä alkaakin peitelty projekti tuomarinvaalien peukaloimiseksi ja oikeanlaisen vaalituloksen saamiseksi. Todella todenkaltainen kuvaus miten poliittista valtaa voi väärinkäyttää.

Jodi Picoult: Yhdeksäntoista minuuttia

Mitä tapahtuu kun pienen kaupungin koulussa yksi opiskelija ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja päättää kostaa? Yhdeksäntoista minuuttia riittää monen askareen suorittamiseen, ja kostaminen onnistuu siinä ajassa hyvin. Kaikkien kaupunkilaisten elämä muuttuu yhdeksässätoista minuutissa. Kouluampuja jää henkiin ja monimutkaiset ihmisuhteet paljastuvat vähä kerrallaan oikeudenkäynnin aikana. Onko ampuja ainoa syyllinen? Vai onko muitakin? Kuka on syytön? Moniuloitteinen tarina, joka on järkyttävän ajankohtainen jälleen kerran.

Robert Mawson: Lasaruslapsi

Tämä kirja on ollut minulla jo kauan, ja nyt luin sen uudestaan. Se on jännittävä kertomus englantilaisesta perheestä, joka joutuu kohtaamaan uuvuttavan perhetragedian. Perheen pieni 7-vuotias tyttärensä Frankie jää koulumatkalla auton alle ja vajoaa koomaan. Onnettomuutta todistaa tytön isoveli, 10-vuotias Ben, joka syyllistää itsenään onnettomuudesta. Perhe yrittää löytää ratkaisuja Benin syyllisyydentunteisiin ja siihen liittyviin oireisiin sekä herättääkseen Frankien. Mikään ei tunnu auttavan, kunnes vanhemmat kuulevat uudesta hoitomenetelmästä valtameren takana. Perhe päättää ottaa riskin ja vie lapset vaaralliselle matkalle. Koskettava ja inhimillinen tarina perheen ponnistuksista, joka varmasti herättää monenlaisia ajatuksia lukijassa.

Joanne Harris: Karamellikengät

Muistatko Vianne Rocherin, jolla oli Pieni Suklaapuoti pienessä ranskalaisessa kylässä? Muistatko miten hän kulki tuulen mukana pienen tyttärensä kanssa? Nyt hän on asettunut aloilleen Pariisiin, muuttanut nimensä ja varoen pieniä taikoja joita ennen teki, ettei herättäisi joulukuun tuulta joka pakottaa taas liikkeelle. Aikaa entisestä on ehtinyt kulua ja nyt Yannella on myös toinen tytär, nelivuotias Rosette, jonka ympärillä sattuu jatkuvasti pieniä onnettomuuksia. Yanne tekee parhaansa yrittäessään olla tavallinen ihminen, mutta Annie-tytär haikailee menetettyä iloista aikaa. Annien kaipaamaa taikuutta ja hauskuutta tuo Zozie de l'Alba, joka ei olekaan aivan sitä mitä ensivaikutelman perusteella voisi nähdä. Niin rauhallinen ja tavallinen elämä alkaa pikkuhiljaa järkkyä, ja Yannen on taisteltava tyttäriensä ja oman elämänsä puolesta. Kauan odotettu jatko-osa lunastaa kaikki odotukset, suosittelen lämpimästi luettavaksi herkkusuklaata nauttiessa