Tilkkuja, tilkkuja, tilkkuja! Nyt kyllä pitäisi jo katse suunnata ihan kaikkeen muuhun, mutta en tunnu pääsevän irti noista tilkuista... Jokin pahemman asteen päähänpinttymä vissiin syntynyt... Taas... Mutta nyt niihin valmistuneisiin tilkkuihin, jotka näyttävät kaikki vähän samanlaisilta, koska ne koostuvat aika pitkälle samoista väreistä

Tässä viisi tilkkua, jotka ovat syntyneet lepänkävyllä (ruskea) ja kanervalla (vihreä) värjätyistä langoista.

Tässä samaa lepänkäpyä ja vihreä on vaaleampaa, melkein harmaaseen taittuvaa. Se on Ylläri III, jonka koostumusta en nyt tähän hätään löydä. Mutta kuitenkin sekoitus jotakin kesän kolmea värjäyslientä... Näitä tilkkuja valmistui viisi.

Nämä kaksi tilkkua saivat keltaisen värinsä saniaisesta. Lankaa oli todella, todella vähän ja piti tarkkaan laskea että riittää kahteen tilkkuun. Toisen tilkun päättelylanka on ehkä 3 cm  pitkä, että tosi tiukille meni! 

Halusin tehdä myös muutaman vihreävoittoisen tilkun ja näitä syntyi kolme. Kuvan päällimmäisen tilkun vasen puoli on kanervaa ja oikea puoli on Mysteeri III, eli jotakin vuoden 2008 värjäyksestä löytynyttä lankaa. Hivenen paksumpaa kuin nämä vuoden 2009 langat, todennäköisesti Seiskaveikkaa...

Sitten vielä tämän rykäyksen viimeiset tilkut, eli taas sitä samaa lepänkäpyä ja vihreä (joka taittaa ehkä hieman ruskeaan) on kotoisin pujosta. Näitä valmistui myös viisi.

Tilkkuprojekti on siis jo reilusti yli puolenvälin. Laskeskelin, että tarvitsen vielä n. 500 g lankaa, jotta saan tilkut tehtyä. En tiedä onko minulla niin paljon... Täytyy laskea, ehkä siinä ja siinä. Tai sitten täytyy vaan värjätä lisää!