Ajattelin esitellä nyt kuukausittain luetut kirjat, niin eivät pääse unohtumaan ja hautautumaan jonnekin Kaiken Alle. Tässä siis kolme kirjaa maaliskuulta:

Ron McLarty: Polkupyörällä ajamisen taito

Ystäväni suositteli tätä kirjaa minulle jo vuosia sitten ja nyt sen sitten löysin edullisesti Kirjamessuilta. Eli on aika tutustua tähän kirjaan.

Smithy Ide on 43-vuotias mies, jonka elämä on jäänyt polkemaan paikalleen yksitoikkoisen työn, viinan ja roskaruoan ympärille. Hänen elämänsä kuitenkin muuttuu kun hän löytää isälleen saapuneen kirjeen, jossa kerrotaan hänen siskonsa kohtalosta. Kännipäissänsä Smithy löytää myös vanhan polkupyöränsä ja lähtee pyörällä etsintämatkalle. Mitä Smithy on etsimässä, sitä hän ei ehkä tiedä itsekään. Tarina nivoo yhteen Smithyn pitkän pyörämatkan, sekä menneisyyden tarinat. Kiehtova ja lämminhenkinen tarina. Oikein sopivaa matkalukemista!

Sitten toinen kirja, joka tarttui Kirjamessuilla käteen eikä lähtenyt irti ennen kuin pääsin kotiin

Reijo Mäki: Uhkapelimerkki

Pahoittelen huonolaatuista kuvaa, aurinko oli jo laskenut enkä jaksanut ruveta pelaamaan valojen ja salamoiden kanssa!

Jussi Vareksen naisseikkailut jatkuvat ja hän kohtaa upean naisen, Sole Sulaveden. Seurustelu kuitenkin päättyy karmivalla tavalla Solen kuolemaan. Vares tietenkin päättää ottaa murhatutkimuksen ohjat omiin käsiinsä, mutta hairahtuu pian sivuraiteille tutkiessaan toimittajaystävänsä vinkkipostiin tulleen kirjeen alkuperää ja tarkoitusta. Yksi asia johtaa toiseen ja pian samaan juttuun kuuluu myös palkkamurhaaja, pankinjohtaja, Solen veli ja monta muuta epämääräistä henkilöä. Lopulta Vares saa langat solmittua ja ymmärtää mitä oikeasti onkaan tapahtunut. Kyllä mä vaan näistä Vareksista tykkään!

Sapphire: Precious

Osallistuin ensimmäistä kertaa Bookcrossing Säteeseen, jossa siis sama kirja kiertää henkilöltä toiselle maantieteellisessä järjestyksessä. Huomenna tämä englanninkielinen kirja lähtee jo seuraavalle lukijalleen, joten parasta esitellä se nopeasti!

Precious on 16-vuotias harlemilaistyttö, jonka elämässä kaikki mahdollinen on mennyt pieleen; äiti pahoinpitelee, isä puolestaan on tyttärensä lapsen isä ja nyt Precious on uudestaan raskaana, jälleen kerran isälleen. Koulussa Precious oppii vain kuuntelemalla, hän ei osaa lukea. Hän kuitenkin saa uuden mahdollisuuden ja pääsee erityiskouluun, jossa elämän päähänpotkimat nuoret oppivat lukemaan. Hitaasti, mutta varmasti koko luokka edistyy opiskelussaan. Välillä todella rankkaakin tekstiä, tai no en tiedä miten tämä kirja menee suomeksi, olen kuullut että suomennos ei ole mikään paras mahdollinen. Kirjasta on myös tehty elokuva.