Menneellä viikolla kävin tutustumassa Tampereen Pääkirjasto Metsossa esillä olleeseen "Pintaa syvemmältä" -näyttelyyn. Se oli osa Tilkkuyhdistyksen tilkkuviikkoja, jotka huipentuivat viime viikonloppuna Tampere-taloon (siitä lisää myöhemmin, joku kävi kuvaamassa siellä pari kuvaa... ) Tämän näyttelyn takana oli Tilkkukilta Neuliaiset. Tässä herkkupaloja näyttelystä:

Tämä kelta-musta työ oli ehkä lempparini. "Schindlerin listan" on tehnyt Tuija Oravainen (Järvenpää) vuonna 2009.

Nämä kaksi herkkää työtä ilahduttivat erikoisemmilla muotoratkaisuillaan. Vasemmalla Eeva Harmaalan (Vantaa) teos "Sarastus" (2009) ja oikealla Merja Kainulaisen (Pori) "Ystävyyden talossa" (2009).

Tämä herkkä työ herätti mielenkiintoni heti ja tarkempi tutkailu paljasti suuren määrän pienenpieniä yksityiskohtia ja tarkkoja pistoja. Suorastaan henkeäsalpaavan tarkkaa työtä! Teoksen nimi on "Kasvupotentiaali" ja sen on tehnyt Eija Jokitalo (Vantaa) vuonna 2010.

Tämä puolestaan on Sirkka Korpisen (Pori)  "Pintojen sinfonia" vuodelta 2009. Nimi ei vaadi selityksiä!

Tämän työn kuvaaminen oli haasteellista, sillä siinä on käytetty paljon ihania kimmeltäviä kankaita. Kuvan muokkaaminen sai kimmeltävät kohdat muuttumaan tummiksi, joten tässä muokkaamaton kuva. Työn nimi on "Hankien kimmellys" ja se oikeasti kimmelsikin kuin helmikuun auringossa kylpevät nietokset! Työn on tehnyt Anja Broström (Espoo) vuonna 2010.

Viimeisenä kiltalaisten yhteistyönä syntynyt "Musta tuntuu" -teos, jossa keskeisessä roolissa on pinta. Kaikki tilkut ovat musta-harmaita ja tavoitteena oli tehdä töitä, joita katsoja haluaisi kosketella. Tämä onnistuikin hyvin, olisin halunnut hipelöidä näitä tilkkuja!