Viime viikonloppuna lähdimme kauan odotetulle käsityömatkalle Tallinnaan. Pakkasimme siis bussiin minimiin karsitut tavaramme (karsitut siksi, että laukussa olisi mahdollisimman paljon tilaa ostoksille ) ja 45 innokasta käsityönystävää ja lähdimme kohti Tallinnaa. Aamuherätys oli aikainen, mutta pääsimme Tallinnaan jo klo 11.

Aivan ensimmäiseksi vierailimme Marja Matiisen tilkkutalossa. Marja esitteli meille ihania töitänsä ja kertoi millaisista kankaista ja materiaaleista hän on tilkkutöitä tehnyt.

"Isku 9.11.2001" (vas.)

"Ikkuna" (vas.)

"Ovi" (vas.) ja vanhoista puseroista tehty tyyny (oik.)

Matto vanhoista talvitakeista. Alla lähikuvat nurjasta puolesta (vas.) ja oikeasta puolesta (oik.)

Saimme myös kiertää omatoimisesti talossa ja joka puolella oli kauniita töitä, isoja ja pieniä!

"Aallokko" (vas.) & "Perunasäkkien uusi elämä" (oik.)

"Hiirityyny"

Chenille-tekniikalla tehdyt tyynyt ruusuhuivista:

Hurmaava wc-sisustusta!

Kauniit verhot olohuoneessa:

"Ammoinen heinänteko" (oik.)

Kauniita koruja:

Tilkkutöiden "roskat" voi käyttää kortteihin:

Makuuhuoneessa oli käytetty valkoisia kankaita.

Talon kellarista löytyi Marjan työpaja. Sieltä löytyi valtavat valikoimat kaikkea mahdollista, mitä voi kuvitella tarvitsevansa käsitöitä tehdessä!

Työpajassa oli esillä myös joitakin keskeneräisiä töitä. Tällä hetkellä Marjalla on työn alla farkkujen uusiokäyttöä käsittelevä kirja, ja sen vuoksi farkkua löytyi myös pajasta.

Yksityiskohta farkkukassista.

Marjan talossa sai tehdä myös ostoksia, ja ostinkin parit pannulaput (yht. 4€):

Seuraava kohde oli Aade Long Oü:n villatehdas. Matkalla meinasi jo usko loppua kesken kun maantie muuttui koko ajan kapeammaksi ja kapeammaksi, mutta kyllä kuskimme löysi perille oikein hyvin! Valikoimaa oli hurjasti ja mitä ihanimmissa väreissä!

Tällaiset tarttuivat villatehtaalta mukaan.

Herkullisen värisiä hahtuvia ja villalankoja. Tämä satsi maksoi n. 30 €!

Seuravana päivänä vierailimme Tallinnan keskustassa sijaisevassa Käsityötukku Karnaluksissa. Olin niin ällikällä lyöty että en tajunnut edes kaivaa kameraa esiin. Mutta siellä tulen vierailemaan vastaisuudessakin, joten kuvia tullee myöhemmin!

Käsityötukusta löytyi kuitenkin mukavia juttuja. Minulla ei ollut mitään valmista ostosuunnitelmaa, joten ostokseni jäivät huomattavasti vaatimattomammiksi kuin kokeneilla tukunkävijöillä. Koriini eksyi värikkäitä konekirjontalankoja (á 0,70€), puisia koristeita (á 1 €), kerrosmittari (0,30 €), ohuenohuita neulepuikkoja (yht. 4,50 €) ja langan leikkaava sormus (n. 7 €).

Tässä vielä lähikuvaa tuosta sormuksesta Ihanaa hömppää!

Paluumatka sujui rattoisasti hyvässä seurassa käsitöitä tehden

Kotiin siis palattiin laukut ja kassit täynnä väsyneinä mutta onnellisina Kiitos matkanjohtajallemme ja kaikille mukana olleille ihanasta reissusta!