Tänään tutustumme Juhlat -tilkkutyökilpailun hurmaavaan satoon. Kilpailussa oli kaksi sarjaa, harrastajille ja edistyneille. Kilpatöitä osallistui yhteensä 26, jotka kaikki olivat esillä Tampere-talossa. Seuraavassa makupaloja

Harrastajat:

"Juhannushäät", Raila Leino. Aiheena on tekijän omat häät, jolloin alttarilla oli jopa 3 hääparia samaan aikaan.

"Kultakutrin kutsuilla", Paula Virta-Autio.

"Juhannus", Ritva Berkovits. rt>

Edistyneet:

"Rubiinihääpari, Ulla Marttila". Kuvassa hääpari jälkikasvunsa ympäröimänä. Jälkikasvua kuvaavat köynnökset, joista löytyy kukkien muodossa kaksi tytärtä ja viisi lastenlasta (kaksi poikaa ja kolme tyttöä).

"Onnea!", Leena Huhta-Kahma.

"Nam!", Päivi Komsi. Työtä innoitti jo lasten synttärikutsut, joihin kuului paljon aurinkoa, kavereita, leikkejä, hyvää syötävää ja tietenkin synttärikakku! 

"Kansanjuhlaa Kauppatorilla", Tuija Oravainen.

"Tätini häät 1.8.1948", Kaarina Elo-Rauske. Työn tekijä oli häiden aikana 7-vuotias ja saanut kutsun hunnunkantajaksi. Kun ei löytynyt pikkuneidille sopivaa vaatetta, tehtiin valkoisesta pöytäliinasta juhlamekko ja pieni juhlija oli onnensa kukkuloilla. Työ etenee sarjakuvamaisesti muistojen mukana paljastaen katsojalle onnellisen, iloisen ja kauniin tunnelman.

"Tötteröhattu", Aira Kekäle.

"Kultaa ja Hopeaa", Liisa Toukomaa. Työn lähtökohta oli viuhka, jossa kaikki 20 osaa kuvaavat Tilkkuyhdistyksen merkkivuosia.

"Oli juhla ja juhannusilta", Helena Limingoja.

"Ylioppilaalle", Tuula Mäkinen.