Sanon sen nyt ihan suoraan: Minua ei ole luotu kokkaamaan. Kaikki tietävät sanonnan suutarista, hänen lapsistaan ja heidän kengistään. Sama pätee myös kokkeihin. Tai tämän suvun kohdalla poikkeus vahvistaa säännön, tai sitten asia on erilainen jos kaksi ravintola-alan ammattilaista saavat kaksoset. Nimittäin siskoni on perinyt kaikki ruoanlaittotaidot, minä en. Mies ei päästä minua keittiöön muuta kuin kattamaan pöydän, mikä onkin ihan hyvä juttu. Joskus kuitenkin mies lähtee reissuillensa ja tämä nainen jätetään harkitsemattomasti yksin kotiin. Tietenkin olen iloinen kun saan parin päivän ajan levitellä Kaikki Käsityöt Minne Haluan eikä kukaan nurise kun joka paikka on täynnä lankoja tai neuloja tai saksia. Mutta joskus yllättää nälkä, ja on mentävä keittiöön.

Viikonloppuna oli taas sellaisia päiviä ja tiesin haluavani illalla jotakin hyvää. Muistin, että joskus aikoinaan tein hyvää mustaherukka-sinihomejuustokakkua. Netistä etsiessäni löysin tieni Kotona tehtyä -blogiin, jonne tuo resepti oli kirjoitettu ylös Me-lehdestä. Hyvä että olikin siellä, koska en jaksanut etsiä ko. reseptiä alkuperäiseltä julkaisijalta. (Miten olis jonkinlainen reseptihaku?) Koska resepti on hyvä, kirjaan sen täten ylös myös tänne omaan blogiini, niin löydän sen taas kun tulee heikko hetki.

Joten siis, kauppaan hakemaan tarvikkeita. Koska se kauppalista jäi tietysti sinne keittiön pöydälle, yritin muistin varassa suunnistaa kaupassa. Ihan hyvin se meni!

Aloittakaamme siis kakun valmistus! Rohkeasti vaan!

Pohja:

150g Bastogne -keksejä

80g margariinia

2 rkl mustaherukkamehua

2 dl mustaherukoita (tai mustaherukkahilloa) (koska en ollut varma määrästä, otin varmuuden vuoksi 4 pussia. Loppujen lopuksi tähän meni 1 pussi)

(1/2 dl sokeria)

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murusta keksit hienoksi ja sekoita margariinin kanssa tasaiseksi. Lisää vielä 2 rkl mustaherukkamehua (ei ole pakko, tämä unohtui ja silti tuli oikein hyvä kakku eikä pohja jäänyt liian kuivaksi!) Levitä taikina irtovuoan pohjalle. Levitä päälle vielä mustaherukat (oikeasti tähän kuuluisi laittaa mustaherukkahilloa, mutta totesin marjojen olevan parempia). Noin, pohja on valmis!

Täyte:

5 liivatelehteä (oikeasti 4, mutta laitoin yhden ylimääräisen ihan varmuuden vuoksi. Se olikin täysin oikea ratkaisu, koska...)

1/2 dl mustaherukkamehua

3 dl ranskankermaa (... kaupasta nappasin vain 2 dl:n purkin, joten lisäsin 1 dl maitoa)

1(,5) dl sokeria

150g sinihomejuustoa (itse käytin sitä vaaleampaa Castelloa, voimakkaamman makuistakin voisi laittaa)

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna mehu ja sulata hyvin valutetut liivatteet siihen. Vatkaa ranskankerma (ja maito) vaahdoksi ja lisää sokeri. Heittelin sekaan vielä muutaman mustaherukan ihan huvin vuoksi. Valuta liivateliemi ohuena nauhana vaahtoon koko ajan sekoittaen. Leikkaa sinihomejuusto kahteen osaan; 100g ja 50g. Murustele isompi pala vaahdon joukkoon, syö pienempi pala murustelun lomassa. Voit käyttää myös valmiiksi murustettua juustoa, mutta sitten et saa nuolla sormiasi! Sekoittele vielä huolellisesti, silmäile vaahtoa ja odottavaa kakkuvuokaa epäuskoisesti. Kerää sitten rohkeutesi ja kaada koko komeus kakkuvuokaan. Se mahtui sinne! Lausu loitsu kakun onnistumiseksi ja laita se jääkaappiin hyytymään. "Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku" on yksinkertaisuudessaan oikein hyvä loitsu, toisenlaisia loitsuja otetaan mielihyvin vastaan!

Jos on viitseliäisyyttä tai ei aio syödä kakkua aivan yksin, voi pinnalle tehdä vielä soman hyytelökerroksen:

jäisiä mustaherukoita

2 dl mustaherukkamehua

1 dl hyytelösokeria

Levitä jäiset mustaherukat hyytyneen kakun päälle. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Anna seoksen kiehahtaa ja jäähdytä minuutti. Kerää pinnalle tullut kalvo pois ja lusikoi liemi täytteen ja mustaherukoiden päälle. Pane kakku vielä tunniksi jääkaappiin.

Itse siis jätin tuon hyytelökerroksen pois, ei se niin tarkkaa ole! Ja tadaa, kakku onnistuikin oikein hyvin vai mitä sanotte:

Hyvää tuli, mutta jos nyt kuitenkin vilkaisisitte siukun ruokablogia, siellä ne todelliset herkut ovat!