Lähdin mukaan Sikasäkki 2010 -tempaukseen BC-foorumilla. Sikasäkki kiertää osallistujalta toiselle sisältäen kopioita kirjojen ensimmäisistä sivuista. Kun säkki saapuu omaan postilaatikkoon, voi ensimmäisten sivujen perusteella valita haluamansa kirjat. Sitten valitut kirjat korvataan omasta hyllystä löytyvillä kirjoilla. Ajan mittaan valitut kirjat tipahtelevat postiluukusta. Yksi tässä postauksessa esitelty kirja on ollut blogissa esillä jo aiemmin, olin niin innokkaasti kirjoittelemassa kirjoista että unohdin suunnitelleeni tällaistakin yhteenvetoa! Tässä siis tämän vuoden Sikasäkistä ropisseita kirjoja:

Mark Hadden: Yöllisen koiran merkillinen tapaus

Jos ikinä saat tämän kirjan käsiisi, älä päästä sitä käsistäsi ennen kuin olet lukenut sen! Tämä on nimittäin niin hyvä! Tarinan pääosassa on 15-vuotias Christopher, joka sairastaa Aspergen syndroomaa. Hän siis kokee maailman aivan erilaisena kuin tavalliset ihmiset. Christopher on nero matematiikassa ja tietää kaiken ulkoavaruudesta, mutta hän ei pidä siitä että häneen kosketaan, hän myös inhoaa keltaisia ja ruskeita asioita. Eräänä yönä Christopher on kävelyllä ulkona ja löytää naapurin koiran tapettuna. Hän päättää selvittää kuka koiran tappoi ja alkaa samalla kirjoittamaan siitä kirjaa. Tutkimusten edetessä Christopher törnää uusiin arvoituksiin ja joutuu kohtaamaan paljon uusia haasteita elämässään arvoituksia tutkiessaan. Tästä kirjasta jäi kummallinen olo; onnellinen, mutta silti hieman surullinen. Suosittelen ehdottomasti kaikenikäisille!

Alexander McCall Smith: The Sunday Philosophy Club

Isabel Dalhousie on sivistynyt nainen, joka työskentelee filosofian parissa. Hänen arkensa kuitenkin järkkyy kun hän erään kulttuuri-illan päätteeksi joutuu todistamaan nuoren miehen tapaturmaista kuolemaa. Isabel on luonteeltaan utelias ja hän alkaakin tutkia miehen kuolemaa, onhan hän jo moraalisestikin velkaa miehelle, hän kun oli viimeinen ihminen jonka tuo mies näki elämänsä päätteeksi. Pian Isabel kuitenkin huomaa, että kyse ei olekaan tapaturmasta, vaan on aihetta epäillä murhaa. Isabel alkaa tutkia tapausta tosissaan ystäviensä ja sukulaistensa avustuksella. Tarina ei ole kaikista jännittävin, mutta oikein sovelias lady Isabelille. Oikein leppoisaa kesäluettavaa!

Jan Guillou: Madame Terror

Yksi naski on vielä matkallansa, mielenkiinnolla odottelen sen saapumista! 

Tarkoituksenani on päivittää tätä postausta kunnes kaikki Sikasäkki 2010 -kirjat on esitelty!